Stručni žiri na čelu s direktorom festivala Hrvojem Horvatom izabrat će finaliste i pobjednika RockOff 2017.

Rockoff Festival - Karlovacko Band Contest!

Hrvoje Horvat

Hrvoje Horvat rođen je u Zagrebu 1965. Prve tekstove objavljuje 1983. u Poletu. Tekstove je objavljivao u mnogim novinama, publikacijama, od 2015. u Večernjem listu. Autor je bestseler knjige „Fantom slobode“ o Branimiru Štuliću i proširenog izdanja knjige „The Rolling Stones - 50 godina“. S Darkom Glavanom objavio je knjige „The Rolling Stones - Rock'n'Roll Babilon“ i „Prljavo kazalište - Sve je lako kad si mlad“ Autor je pogovora za biografije Boba Marleya „No Woman No Cry“, „Amy Amy Amy“ – Priča o Amy Winehouse, Brucea Springsteena „Dva srca“ (Menart, 2011.), te stručni redaktor knjige „Povijest punka – Pretty Vacant“. Autor je brojnih CD i DVD bilješki. Autor je koncerata i urednik CD izdanja „Đoni budi dobar! – Tribute To Azra“, „Jako dobar tattoo! – Tribute To EKV“, koncertne posvete Krešimiru Blaževiću iz Animatora „Ostat će mlad“ i projekta „30 godina kasnije – Sedmorica veličanstvenih“, na kojem su se okupili ključni protagonisti novog vala. Ranije dva puta nominiran za nagradu Porin, godine 2015. i 2016. dobitnik je Porina za album „RockOff – Festival novog zvuka“. Koscenarist je dokumentarne televizijske serije „Naši dani – priča o hrvatskom rocku“. Umjetnički je direktor festivala RockOff pokrenutog 2014.

Rockoff Festival - Karlovacko Band Contest!

Alen Marin

Alen Marin rođen je u Vinkovcima 1972. Glazbenu karijeru započeo je 1988. s grupom Pokvarena mašta. 1989. i 1990. objavio je tri izdanja za nezavisne etikete. 1990. je svirao bas gitaru na 4 koncerta sa Satanom Panonskim i to mu je jedino nepjevačko iskustvo u karijeri. S grupom Kojoti je objavio tri studijska albuma ("Kojoti" 1995., "Halucinacija" 1996. i "Sex, disco, kung - fu" 1998. koji je nominiran za diskografsku nagradu "Porin). Objavio je dva albuma sa sastavima Elektrobuda ("Sveti zvuk" 2005.) i Superoperater ("Powebi me" 2015.) Nemoguće je nabrojati sve samostalne koncerte i festivale na kojima je nastupao. Trenutno koncertira s Kojotima i radi na novim pjesmama.

Rockoff Festival - Karlovacko Band Contest!

Denis Mujadžić Denyken

Bavi se uzgojem i održavanjem rokenrola u Hrvata (..a znao je potegnuti i do Slovenaca, Bosanaca i Makedonaca ) vec dvadeset osam godina. Zaslužan za rast poznatih biljaka kao sto su : Hladno Pivo, Majke, Pips Chips & Videoclips, Jinx, Zabranjeno Pušenje,Kojoti, Vatra, Ramirez, Quasarr, Stampedo, Zadruga, Laka, Superhiks,Dogma , Peter Lovšin i mnogih drugih…
Za svoj producentski rad nagrađen je sa 6 nagrada Porin i 3 nagrade Crni Mačak . Trenutačno živi okruzen brezama na pola puta Zagreb-Samobor i ide na posao u šlapama u svoj glazbeni studio Present !

Rockoff Festival - Karlovacko Band Contest!

Lada Furlan Zaborac

Rođena je 1976. godine u Sisku. Od 1994. basistica je rock benda The Bambi Molesters. Ovaj, primarno instrumentalni bend, u više od dvadeset godina karijere tijekom koje su neumorno nastupali u velikom broju zemalja, stvorio je publiku u čitavom svijetu. Albume su im, osim nekoliko renomiranih alternativnih i nezavisnih izdavačkih kuća poput njemačkog Glitterhouse Records ili britanskog Ace Records, licencno objavili i Warner Brothers, te su im na albumu Sonic Bullets/13 From the Hip gostovali i članovi velikog R.E.M.-a., nakon čega su The Bambi Molesters nastupali kao predgrupa na nekoliko koncerata europskog dijela turneje. Između ostalih priznanja, dobitnici su i nekoliko diskografskih nagrada Porin. Glazba The Bambi Molestersa pronašla je svoj put i do filmskog svijeta, a jedan od većih uspjeha bilo je uvrštanje pjesme Chaotica s albuma Sonic Bullets u soundtrack kultne serije Breaking Bad. Od 2004., zajedno sa svim članovima matičnog benda i Chrisom Eckmanom članica je američko-hrvatskog benda The Strange. Kao diplomirana komparatistica književnosti i prof. engleskog jezika, osim kao glazbenica, nakon završetka studija na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, djeluje i kao prevoditeljica, te je koautor ili autor nekolicine književnih prijevoda i prijevoda naslova rock publicistike. Prvi objavljeni tekst bio je predgovor knjizi Ronija Sariga: Tajna povijest rocka (Šareni dućan 2005.), te prijevod poglavlja o legendarnim The Cramps, bendu s kojim su The Bambi Molesters nastupali, te skupini Gun Club. Neki od objavljenih prijevoda su: Steve Turner - Čovjek zvan Cash (Šareni dućan 2006.), Victor Bockris: Keith Richards –lice rock and rolla (Šareni dućan, 2006.), Jack Kerouac: Podzemnici (Šareni dućan, 2007.), Jack Kerouac: Na cesti (Šareni dućan 2008.), H.S.Thompson: Dani ruma (Šareni dućan 2010), G. Orwell: Životinjska Farma (Šareni dućan 2009.), Jon Savage: Engleski snovi; (VBZ, 2007.), Nick Kent: Tamna strana rocka (Ljevak/ Menart 2012.), Neil Young: San jednog hipija (Menart 2014.), te Bruce Springsteen: Born to run (Profil 2016.). Trenutno s obitelji živi i radi u Sisku.

Rockoff Festival - Karlovacko Band Contest!

DAMIR MARTINOVIĆ MRLE

Damir Martinović, javnosti poznat kao Mrle, rođen je 1961. godine u rokerskom gradu, Rijeci. Kao dijete sa 6 godina seli u Opatiju, gdje pohađa srednju školu za pomorstvo i nautiku. Nakon završene srednje škole, godinu dana plovi kao pripravnik časnika palube, no život ga, nakon povratka u Opatiju odvodi, umjesto morskih, u glazbene vode. U počecima svog glazbenog stvaralaštva inspiriran je eksperimentiranjem s različitim glazbenim stilovima. Naime, prve njegove snimke obiluju sintetskim zvukovima te zvukovima prirode. Interes proširuje i na oblikovanje izmišljenih instrumenata za stvaranje zvuka. Stvaranjem novih zvukova i stapanjem stilova postiže autentični stil svog glazbenog izričaja. Mrle od petnaeste godine svira u raznim riječkim rock sastavima, kao što su Beta Centauri, Termiti, Let2, a zatim i Let3. Unutar tih sastava, kao i u nekim drugim, poput Cacadou Looka, aktivno sudjeluje kao autor, ali i koautor. Kao član grupe LET3, a kao autor nekih domoljubnih pjesama, sudjeluje na brojnim dobrotvornim koncertima od samog početka domovinskog rata.

1989. godine sklada glazbu za kazalište za predstavu "Rondo", autora Arthura Schnitzlera i studenata glumačke Akademije u HNKu Ivan Pl. Zajc. 1996. spaja glazbenu i dramsku umjetnost u sklopu predstave "Fedra" Zagrebačkog kazališta ITD. Za tu predstavu sklada scensku glazbu i osvaja nagradu Hrvatskih dramskih umjetnika. Predstavlja Hrvatsku u projektu "In Between" na Bijenalu Arhitekture u Veneciji. Aktivno se bavi glazbenim stvaralaštvom i u dječjim predstavama poput "Ježeve kućice", Scene Gorica. Sudjeluje kao autor stvarajući glazbu za film "Sonja i bik" Vlatke Vorkapić i osvaja Zlatnu Arenu za glazbu u na Pulskom filmskom festivalu. Zajedno s Ivankom Mazurkijević stvara i glazbu za film Kaubojim, redatelja Tomislava Mršića. Film je također odabran za predstavnika hrvatske kinematografije u natjecanju za nominaciju i nagradu Oscar Američke filmske akademije u kategoriji najboljeg stranog filma.

Damir Martinović ponosni je vlasnik mnogobrojih nagrada, od kojih treba izdvojiti Nagradu Grada Rijeke, mnogo Porina, Crnih Mačaka, Koogla… Autor je većine pjesama rock sastava LET3, kojeg je svestrani Mrle ujedno i zaštitni znak.